Automatizare eCommerce

Automatizarea operaţiunilor într-un magazin online.

Vorbește cu un consultant

Automatizare eCommerce

Automatizarea în domeniul comerțului electronic reprezintă un element esențial pentru optimizarea operațiunilor și îmbunătățirea experienței clienților. Prin utilizarea soluțiilor de automatizare, comercianții online pot gestiona eficient procese precum:

 • Gestionarea stocurilor
 • Procesarea comenzilor
 • Actualizarea automată a preţurilor
 • Colectarea informaţiilor despre produse
 • Personalizarea interacțiunilor cu clienții

Automatizarea în comerțul electronic nu doar eficientizează procesele operaționale, ci contribuie și la creșterea performanței generale a afacerii online, permițând comercianților să se concentreze mai mult pe inovație și pe satisfacerea nevoilor specifice ale clienților.

Vezi video

Beneficii

Economie de timp şi costuri

Reducerea timpului necesar pentru finalizarea sarcinilor și minimizarea erorilor aduc cu sine economii semnificative de timp și costuri.

Eficiență operațională

Automatizarea proceselor contribuie la eficientizarea operațiunilor zilnice ale unui magazin online.

Flexibilitate şi scalabilitate

Soluțiile automate sunt adesea flexibile și ușor scalabile, permițând adaptarea rapidă la schimbările în volumul sau tipul de activități.

Automatizează procesele eCommerce cu noi!

Contactează-ne

Automatizarea Comenzilor

Procesarea comenzilor este gestionată eficient prin intermediul unui Sistem de Gestionare a Comenzilor (OMS - Order Management System), care automatizează întregul flux de lucru. OMS preia, validează stocul, atribuie depozitul, caută automat la furnizori și transmite termenele de livrare către clienți, emițând simultan confirmarea comenzii și factura. Sistemul urmărește stadiul comenzii de la procesare până la expediere, asigurându-se că fiecare etapă este gestionată eficient, iar clienții sunt informați în timp real.

Integrările cu furnizorii sunt facilitate prin conexiuni directe cu sistemele acestora, furnizând actualizări în timp real privind disponibilitatea și prețurile produselor. Interogarea stocurilor furnizorilor și plasarea automată a comenzilor după confirmarea clienților sunt procese automate.

Integrările cu transportatorii permit oferirea estimărilor precise ale costurilor de livrare și calcularea tarifelor în timp real, în funcție de locație și dimensiunile coletelor. Automatizarea include generarea automată a etichetelor de expediere și a numerelor de urmărire, permitând clienților monitorizarea în timp real a livrărilor și primirea informațiilor despre locația mărfii în drumul spre ei.

Documentare Automată

Documentarea automată a produselor dintr-un magazin online implică colectarea eficientă și precisă a datelor despre produse, inclusiv denumirea, descrierea, prețul, imagini, specificații tehnice și alte detalii relevante de la furnizori. Utilizând roboti RPA sau API-uri, se pot realiza exporturi automate pentru a prelua datele de la furnizori şi a le aduge în sistemul propriu de gestionare a magazinului.

Cu ajutorul tehnologiilor AI, generarea descrierii produselor şi completarea detaliilor acestora se va realiza automat, iar conţinutul va fi adaptat pentru a se potrivi cu tonul și stilul brandului dvs.

În etapa de verificare și validare automată, se efectuează verificări automate pentru a detecta și corecta erori cum ar fi prețuri incorecte sau imagini lipsă. De asemenea, se implementează reguli și validări pentru a asigura conformitatea produselor cu standardele și cerințele specifice de listare.

Analiza Automată a Preţurilor

Implementarea prețurilor dinamice într-un magazin online presupune ajustarea prețurilor produselor în funcție de factori precum cererea, disponibilitatea stocurilor, competiția și istoricul de cumpărare al clienților.

Procesul implică:

 • Analiza datelor și factorilor cheie - Colectarea și analiza datelor relevante, incluzând istoricul de vânzări, date despre clienți și informații despre prețurile concurenților.
 • Identificarea factorilor de ajustare și setarea modului de calcul a prețurilor - Determinarea factorilor cheie care influențează prețurile dinamice, cum ar fi cererea, nivelul de stocuri și evenimentele speciale.Utilizarea algoritmilor, de la cei simpli la cei avansați cu Inteligență Artificială, pentru a ajusta prețurile în funcție de diverse variabile.
 • Monitorizarea concurenței - Monitorizarea constantă a prețurilor concurenților și ajustarea prețurilor proprii pentru a rămâne competitiv.

Gestionarea Automată a Stocurilor

Soluţiile pentru gestionarea automată a stocurilor cresc eficienta operaţiunilor in magazinul online şi îmbunătăţesc experienţa clienţilor.

Automatizarea inventarului presupune:

 • Alerte automate - avertizează cand un produs se apropie de stocul minim sau cand este necesară o reaprovizionare a stocurilor.
 • Anticiparea cererii viitoare - se bazează pe analiza istoricului vânzărilor, pentru estimari viitoare şi pregatirea stocurilor în consecință.
 • Actualizarea disponibilității produselor - actualizarea produselor astfel încât furnizorii şi clienții să vadă întotdeauna stocurile actuale.

Servicii de Asistenţă Automată

Chatbot-urile cu inteligență artificială reprezintă soluții avansate pentru asistență clienți, capabile să răspundă la întrebările utilizatorilor cu aceeași eficiență ca și personalul uman. Acestea învață din informațiile disponibile pe site-ul dvs. și din alte surse furnizate. Chatbot-ul gestionează întrebările frecvente ale clienților, oferind informații despre produse, termeni și condiții, politica de returnare, livrare etc., și poate redirecționa clienții către un reprezentant uman în cazul unor întrebări complexe sau dacă utilizatorii solicită asistență personalizată. Disponibil non-stop, acesta asigură un suport continuu și eficient pentru clienți, îndrumându-i în funcție de nevoile și cerințele lor.

Cu ajutorul sistemelor noastre cu Inteligenta Artificiala puteti raspunde automat la întrebările frecvente primite prin e-mail, precum cele referitoare la statusul comenzilor sau la procedura de returnare, etc sau sa trimita emailul unui representant uman daca situatia este mai complexa.